Login

Functionele Capaciteits Evaluatie

Hoe werkt de FCE meting?

Bij de functionele capaciteit evaluatie (FCE) wordt er objectief beoordeeld in hoeverre een persoon voor zijn bezigheden of werkzaamheden belastbaar is.

Deze FCE vindt plaats middels de “Sapphire”. Dit is een mobiel systeem, zodat de testen op locatie kunnen worden afgenomen.

Na een werkanalyse wordt beoordeeld welke van belang zijnde handelingen getest moeten worden. Op grond van deze gegevens wordt de Sapphire ingesteld om zodoende de juiste gegevens te verkrijgen. Er kan gemeten worden hoeveel iemand in staat is te tillen met welke intensiteit. Zoals dat voor tillen getest kan worden, kan dat voor elke andere willekeurige activiteit.

Dit apparaat kan als preventief middel ingezet worden, zodat men hiermee qua belastbaarheid op de juiste plaats wordt ingezet. (reďntegratie/preventie)

De Sapphire kan daarnaast ook gebruikt worden als zwaarwegende onderbouwing bij arbeidsrechtelijke situaties. De test wordt door een gecertificeerd onderzoeker uitgevoerd, waarbij de intake en de werkanalyse wordt uitgevoerd door een ergonoom/ergonomisch consultant.

De test is opgebouwd uit 3 fases;

  1. analyse van probleem en opstellen te testen handelingen
  2. het uitvoeren van de te testen handelingen op de Sapphire
  3. het beoordelen van de testgegevens, het opmaken van een rapport en bespreken daarvan

Kosten zijn € 895,- excl Btw en exclusief Reiskosten 

Klik hier voor meer informatie in de vorm van een presentatie

Nieuwsbrief